Das Frage-, Antwort- und Spaßportal für alle Schwedenfans

Solidarität | Cолідарність
Schwedeninfos:Treibstoffpreise WechselkursStellenangeboteEinkaufenKalender
Schwedenurlaub:Online ReiseführerFährüberfahrtenFerienhäuserZimmerWoMo/WW mieten
Unterhaltung:ChatWebcamsGalerie
Schwedisch lernen:Unterwegs & nebenbei: Lerne beim Sport, Kochen oder im Auto.
Tipp:ab 37,90 € - mit dem Sparpreis Europa der Bahn nach Schweden.


Aktuelle Zeit: Sa, 20 Apr, 2024 4:29

Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde [ Sommerzeit ]




Ein neues Thema erstellen Auf das Thema antworten  [ 3 Beiträge ] 
Autor Deine Nachricht
 Betreff des Beitrags: Schwedische Rezepte
BeitragVerfasst: Do, 30 Apr, 2015 10:57 
Hallo an alle!

Ich würde gerne ein paar Rezepte aus einer schwedischen Zeitschrift ausprobieren, tu mich aber recht schwer damit. Kann mir bitte jemand beim Übersetzen helfen?
Die Rezepte sind folgende:

1) Cheesecake med skinka

Gör så här:
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, creme fraiche och summa fetaost. Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme och rör ner i smeten. Blanda i persilja. Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 timmar.

3. Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis, sallad och persilja.


2) Räkcheesecake

Gör så här:
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skala och hacka räkorna. Blanda ihop räkor, färskost, creme fraiche, hackad lök, rom, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och lät stå kallt i 4 timmar.

3. Vid servering: Ta upp cheesecake ur formen och strö över dill och garnera med skalade räkor och citronskivor.


3) Gratinerad kyckling

1. Dela kycklingfileerna, om de är stora på längden. Bryn dem runt om i en stekpanna me smör. Salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.

2. Dela tomaterna och lägg ovanpå kycklingen. Repa av basilikabladen och strö över.

3. Blanda senap, grädde och färskost, och häll i formen. Strö över ost och tillaga i ugnen ca 25 minuter, tills kycklingen är klar. Servera med kokta haricots verts och ris eller potatis.


4) Laxcheesecake

1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, gräddfil, pepparrot och dill till en smet. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Mosa laxen med en gaffel och blanda ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i 4 timmar.

3. Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med lax, citronskivor och dill.


5) Cheesecke med ansjovis

1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Klä en form, 18x25cm, med plastfolie och tryck ut smulorna i formen. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, creme fraiche, hackad ansjovis och hackad gräslök. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen. Släta till ytan och låt stå kallt i 4 timmar.

3. Vid servering: Skär i rutor och garnera med skivade rädisor och hackad gräslök.


6) Cheesecake med pesto och tomater

1. Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i form med löstagbar kan, 24cm i diameter. Grädda i 10 minuter.

2. Fyllining: Vispa ihop kesella och ägg. Hacka i kesellan tillsammans med ost, pesto, salt och peppar och häll i formen. Grädda i 30 minuter. Låt svalna lite innan den garneras eller låt den kallna helt.

3. Vif servering: Garnera med delade tomater, oliver, basilika och pinjenötter.


Vieln Dank an alle für eure Hilfe!


Nach oben
  
 
 Betreff des Beitrags: Re: Schwedische Rezepte
BeitragVerfasst: Mo, 04 Mai, 2015 11:11 
Offline
gehört zum Forum-Inventar
gehört zum Forum-Inventar
Benutzeravatar

Registriert: 15.09.2004
Beiträge: 17598
Plz/Ort: Schweden, Norrlands Schärengarten
Hej!

Mal vorne weg, du verlangst viel, aber wenigstens sollen wir nicht auch noch kochen für dich und leider bist du wohl zu weit weg, um zum Probieren vorbei zu kommen. Ich übersetze dir gerne das erste Rezept:
schwedenpumi hat geschrieben:

1) Cheesecake med skinka

Gör så här:
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, creme fraiche och summa fetaost. Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme och rör ner i smeten. Blanda i persilja. Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 timmar.

3. Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis, sallad och persilja.

Vieln Dank an alle für eure Hilfe!


Cheesecake mit Schinken
Zubereitung:
1. Mixe das Brot, schmelze die Butter und vermische sie mit dem Brot. Drück alles in eine Springform 24cm durchmesser. Stell die Form in den Kühlschrank während du die Füllung machst.

2. Füllung: Weich die Gelatinblätter 5min in kaltem Wasser ein. Rühr Frischkäse, Creme Fraiche und Fetaost zusammen und gib den gehackten Schinken mit dem Senf dazu - mischen. Nimm die Gelatinblätter aus dem Einweichwasser und schmelze sie auf schwacher Wärme und rühr sie dann in die Schinken/Käse-Füllung. Petersilie unterrühren. Gib die Füllung auf den Boden und stell alles mindestens 4 Std. kalt/in den Kühlschrank.

3. Nimm den Cheesecake aus der Form und garniere mit Schinken, Physalis, Salat und Petersilie - serviere!


Guten Appetit! :D

_________________
Det ska va gött å leva annars kan det kvitta....
http://www.youtube.com/watch?v=E0Aj37ml8QI
Signatur ©


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: Schwedische Rezepte
BeitragVerfasst: Di, 05 Mai, 2015 16:15 
Lis hat geschrieben:
Hej!

Mal vorne weg, du verlangst viel, aber wenigstens sollen wir nicht auch noch kochen für dich und leider bist du wohl zu weit weg, um zum Probieren vorbei zu kommen. Ich übersetze dir gerne das erste Rezept


Danke dir!


Nach oben
  
 
Betreff des Beitrags: Werbung
BeitragVerfasst: Heute


Nach oben
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:  Sortiere nach  
Ein neues Thema erstellen Auf das Thema antworten  [ 3 Beiträge ] 

Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde [ Sommerzeit ]


Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 0 Gäste


Du darfst keine neuen Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst keine Antworten zu Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht ändern.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du darfst keine Dateianhänge in diesem Forum erstellen.

Suche nach:




Impressum und rechtliche Hinweise | Nutzungsbedingungen | Datenschutzrichtlinie


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Deutsche Übersetzung durch phpBB.de
phpBB SEO