Das Frage-, Antwort- und Spaßportal für alle Schwedenfans
Schwedeninfos:WetterTreibstoffpreise WechselkursStellenangeboteEinkaufenKalender
Schwedenurlaub:Online ReiseführerFährüberfahrtenFerienhäuserZimmerMietwagenWoMo/WW mieten
Unterhaltung:ChatTV-TippsSudokuKnuffelWebcamsGalerie



Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde [ Sommerzeit ]




Ein neues Thema erstellen Auf das Thema antworten  [ 6 Beiträge ] 
Autor Deine Nachricht
 Betreff des Beitrags: Vad vet du om Tyskland
BeitragVerfasst: Di, 24 Sep, 2013 11:53 
Offline
gehört zum Forum-Inventar
gehört zum Forum-Inventar
Benutzeravatar

Registriert: 14.09.2004
Beiträge: 15295
Plz/Ort: Bergisch Gladbach
Hej hej!

Denna quiz var igår i Aftonbladet. Hur många rätta svar du kan göra? Vänligen inte googla! :YYAV:

1. Tyskland är en federal republik som består av ett antal delstater.
Hur många är delstarterna?
A: 8 | B: 12 | C: 16

2. Näst Ryssland är Tyskland det land i Europa som har störst befolkning.
Hur många invånare har Tyskland?
A: Drygt 60 miljoner | B: Drygt 70 miljoner | C: Drygt 80 miljoner

3. Tyskland bestod länge av ett antal småstater och först 1871 utropades det tyska riket.
Vad hette den förste kejsaren?
A: Franz | B: Vilhelm (Wilhelm) | C: Karl

4. Tyskland delades efter andra världskriget upp i ett antal zoner.
Hur många var zoner?
A: Tre | B: Fyra | C: Fem

5. Efter Berlinmurens fall förenades Östtyskland (DDR) och Västtyskland (BRD) i oktober 1990.
Hur stor del av dagens Tyskland utgörs av det tidigare Västtyskland?
A: Circa 60 procent | B: Circa 70 procent | C: Circa 80 procent

6. Det tyska - tidigare västtyska - fotbollslandslaget är ett av världens mest framgångsrika med elva VM-medaljer varav tre guld.
När tog de VM-guld senast?
A: 1990 | B: 1994 | C: 1998

7. Tysklands bilindustri har länge varit ledande i Europa.
Vilket tyskt bilmärke säljs mest?
A: Volkswagen | B: Opel | C: Mercedes

8. En viktig europeisk institution har sitt högkvarter i Tyskland.
Vilken?
A: Europeiska centralbanken | B: EU-domstolen | Europaparlamentet

9. Tyskland arrangerade Eurovisionsschlagern 2011 sedan Lena Meyer-Landrut vunnit 2010 met låten "Satellite".
I vilken stad hölls tävlingen?
A: München | B: Frankfurt | C: Düsseldorf

10. Herta Müller är den senaste tyskspråkiga författare som fått Nobelpriset.
Var växte hon upp?
A: Tjeckoslovakien | B: Polen | C: Rumänien


Här är de rätta svaren.
↓↓↓

1. C | 2. C | 3. B | 4. B | 5. B | 6. A | 7. A | 8. A | 9. C | 10. C


Jag hade fråga 5 :oops: och fråga 10 :YYAK: fel.

:YY: Värmi

_________________
► 111 Gründe, Schweden zu lieben: Eine Liebeserklärung an das schönste Land der Welt


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: Vad vet du om Tyskland
BeitragVerfasst: Di, 24 Sep, 2013 11:59 
Offline
sehr aktives Forenmitglied
sehr aktives Forenmitglied

Registriert: 12.01.2006
Beiträge: 1078
Plz/Ort: Nord-Deutschland
fråga 6 och nio: fel!

_________________
Ferien in Småland: http://www.ferienhausmiete.de/ferienhau ... j_nr=34130
www.wikingerabenteuer.wordpress.com


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: Vad vet du om Tyskland
BeitragVerfasst: Di, 24 Sep, 2013 12:08 
Offline
gehört zum Forum-Inventar
gehört zum Forum-Inventar
Benutzeravatar

Registriert: 15.09.2004
Beiträge: 17601
Plz/Ort: Schweden, Norrlands Schärengarten
5 och 6 fel :oops:

_________________
Det ska va gött å leva annars kan det kvitta....
http://www.youtube.com/watch?v=E0Aj37ml8QI
Signatur ©


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: Vad vet du om Tyskland
BeitragVerfasst: Di, 24 Sep, 2013 12:19 
Offline
sehr aktives Forenmitglied
sehr aktives Forenmitglied
Benutzeravatar

Registriert: 21.04.2012
Beiträge: 4134
Plz/Ort: Münster
Fråga 3 fel :lesen2:

Michael

_________________
Es gibt Orte die sich nie verändern
weil kein Mensch sie sah
sind sie keine Orte.

lamborn@muenster.de


Nach oben
 Profil  
 
 Betreff des Beitrags: Re: Vad vet du om Tyskland
BeitragVerfasst: Di, 24 Sep, 2013 22:11 
Jag håller med Värmi, har fel på frågorna 5 och 10


Nach oben
  
 
 Betreff des Beitrags: Re: Vad vet du om Tyskland
BeitragVerfasst: Di, 24 Sep, 2013 23:04 
Offline
sehr aktives Forenmitglied
sehr aktives Forenmitglied
Benutzeravatar

Registriert: 06.03.2010
Beiträge: 2623
3-5 fel.
bra jobbat, findus! :ei:

_________________
"Det löser sig" sa kärringen som sket i badkaret.


Nach oben
 Profil  
 
Betreff des Beitrags: Werbung
BeitragVerfasst: Heute





Nach oben
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:  Sortiere nach  
Ein neues Thema erstellen Auf das Thema antworten  [ 6 Beiträge ] 

Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde [ Sommerzeit ]


Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 0 Gäste


Du darfst keine neuen Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst keine Antworten zu Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht ändern.
Du darfst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du darfst keine Dateianhänge in diesem Forum erstellen.

Suche nach:





Impressum und rechtliche Hinweise | Nutzungsbedingungen | Datenschutzrichtlinie


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Deutsche Übersetzung durch phpBB.de
phpBB SEO